lørdag den 10. september 2011

Kan man ødelægge en kat?

Vores 2 katte er overvægtige.. I særdeleshed Mus! Og nu er hendes pels blevet virkelig grim at se på, der er knuder i og hun gider ikke rigtigt at gøre noget ved det.. Og at børste hende, kan man godt glemme alt om!

De er indekatte, da vi bor i lejlighed. Nemo har altid været indekat - Han er ½ Maine Coon og ½ perser, så han er en lidt stor kat af natur - derudover er han kastreret. Mus har været vildkat, så hun er ret sky overfor fremmede mennesker, hun har desværre altid været buttet og især maven har altid været godt rund!

Hos dyrlægen fik vi noget fiskeolie, som vi skal hælde over deres mad.. (som i forvejen vejes, så de ikke får for meget), det skulle gøre pelsen blødere og gøre det nemmere for Mus at ordne sig... Men NEJ! De vil sku ikke spise deres mad med fiskeolie på! Meget mærkelige katte..

Vi blev også præsenteret for et aktivitetsfoderbræt til katte, det skulle være sjovt for dem, fordi de får lov til at lege og "fange" deres mad, det gør også at de spiser noget langsommere og ja, samtidig får motion og energi..

Ok, den tager vi! Jeg var SÅ overbevist om, at Nemo ville synes så godt om den.. Han elsker at lege, så det måtte da lige være ham. Og Mus, tjaa.. Hun bliver vel sulten nok på et tidspunkt, tænkte vi.. ;o).

Aktivitetsfoderbrættet.
De synes simpelthen, at det bræt er skide uinteressant! Faktisk virker de mega fornærmede over, at de nu skal arbejde for føden, haha. I løbet af dagen brokker de sig ikke, de sidder bare og kigger på det, og så fanger de da lidt mad, når det tager dem.. Men om aftenen bliver de totalt hysteriske - og hvis ikke de får lidt i en skål, så er der ikke nattero..

Vi har ødelagt 2 katte! De skal da synes, at det er sjovt at fange mad.. Men nej nej, 2 tykke indekatte er blevet forvænte ;o). Tilgengæld fanger de gerne edderkopper, fluer og andet sjov. Og Nemo skal helst åbne skabe og låger alle de steder han kan komme til det, men hans tørre kattepiller skal altså i en skål!
- Men jeg giver ikke op!

2 kommentarer:

  1. Hej Lea.

    Sad og lurede lidt på din blog, og måtte bare lige komme med en kommentar ang. dine katte. :)

    Vi har også to katte herhjemme. Dødforkælede små møgkræ ;) Her døjer vi med kradsen på åbne døre, for at vække os om morgenen (læs: natten, da deres indre ur IKKE virker til mennesker), snakken/plageri om vådkost til morgenmad, og samme omgang til aften! Det fik min mor indført, da vi i foråret var i Egypten!
    Vores katte er vant til altid, at have tørkost i deres skåle, vi bruger whiskas. Jeg vil kraftigt anbefale IKKE at bruge billige fodermærker, da det ikke er godt for deres fordøjelse. Vi skifter lidt til Kitekat, så det ikke bliver så ensformigt!
    Vi er også de glade ejere af et aktivitetsbræt. Vi bruger det dog ikke til tørkost, men giver dem godbidder i. Så vi putter rejer, dentabits, eller noget godt klumpende vådkost. Og så går den vilde konkurrence mellem de to om, hvem der kan få mest. Det er så bare direkte i opvaskemaskinene bagefter med brættet, og så tager vi det frem igen en uges tid efter!
    Ud over tørkost, får de én gang vådkost om aftenen, når de ER holdt op med at plage! Det giver dem en fantastisk blød pels. Vi giver dem: Whiskas, Sheba og en dyr udgave af Sheba én gang om måneden, men det ligner også rigtig tun på dåse.

    Jeg håber du kan bruge lidt af disse erfaringer, jeg ønsker dig al lykke fremover. Og selvfølgelig også med den lille.

    Mvh Jeanne.

    SvarSlet
  2. Hej Jeanne,

    Mange tak! :o)
    De får faktisk kun slankefoder fra Dyrlægen, ingen vådkost eller noget - Nemos mave kan ikke rigtigt tåle andet end tørkost (det er forsøgt og har resulteret i dyrlægebesøg nogle gange). De er godt i stand, derfor får de slankefoder ;o).
    Det lyder som nogle dejlige katte, du har! :o)

    /Lea

    SvarSlet