søndag den 20. maj 2012

8 måneder..

.. Er der nogen, der vil trykke på pause knappen? Det går alt alt for stærkt nu!

Oliver er i dag 8 måneder, det er slet ikke til at forstå! Der sker så meget nyt hele tiden, og jeg begynder at forstå hvorfor, at man som forældre ikke lige kan huske hvornår barnet gjorde det og det. Så er det godt, ar vi har bloggen her til at hjælpe os lidt med det.

8 måneders status:

Aktiviteter: Oliver kravler derud af! Han tog sine første kravle"trin" d. 11. maj og siden da er han blevet ret god til det. Det går hurtigere og hurtigere, men hvis han skal i en helt anden retning, så drejer han stadig rundt nede på maven og så op igen. Hans små fine knæ er blevet lidt skramlede, og han har også fået nogle små mærker.

Han kan sagtens komme fra siddende stilling og over i kravlestilling, men han kan stadig ikke selv sætte sig op.

I går begyndte han pludseligt at rejse sig fra kravlestillingen, så "stod" han op på sine knæ og støttede op af noget, så slap han med den ene arm og nogen gange også den anden. Ronni og jeg får dårlige nerver.

Oliver forsøger at rejse sig op af sin Mormor og Finns TV-bord.
I dag har han et par gange rejst sig helt op, men han vælter ret hurtigt for han har slet ikke balancen til det, og han står ligesom helt oppe på tæerne - men mon ikke han også snart kommer efter det?

I dåbsgave fik han en gåvogn og den er han blevet helt tosset med, han vil så gerne gå med den, men det kan han altså ikke. Ronni eller jeg går med ham og den, og han synes det er så sjovt.

Oliver med sin gåvogn. Man kan desværre ikke se det, men han sidder på sine knæ.
Af legetøj så er det stadig boldene (som er kommet i et telt), hans gris og nøglerne der hitter. Der går vist lang tid før noget kan ændre på det. Vi kan også bruge lang tid på at bygge tårne, og så vælter han dem - grinende! :o).

Han synes, at det er sjovt når vi klapper og vinker, men han gør det ikke selv endnu. Han elsker når vi leger titte-bøh, han griner virkelig højt, især hvis grisen er med i legen. Han er begyndt at tage dynen op over hovedet, og så har han det største smil når han tager den væk igen.

Lyde: Han sludrer helt vildt og næsten hele tiden, men det er ikke rigtigt nogle lyde man kan skrive ned, det er mest bare en masse vrøvl, men det lyder super kært.. :o).

Tænder: Oliver fik sine første 2 tænder natten til min fødseldag (d. 25. marts). Og så fik han endnu en tand i onsdag. Og vi kan se tre mere der næsten er fremme. Vi har også haft en periode, hvor han ikke helt har været sig selv, men det er der jo ikke noget at sige til! Han er dog igen på toppen, så der går nok et par dage før de andre bryder frem.

Mad: Han får mere og mere af vores mad, men det bliver stadig blendet eller most groft med en gaffel, for han duer altså ikke helt til at tygge det endnu, og så får han det nærmest galt i halsen, det duer ikke..Men det skal nok komme! Han har i en periode ikke været så glad for mad, men det skyldes nok tænderne. De sidste par dage er han dog begyndt at spise godt igen.

Søvn: Oliver falder selv i søvn nu, han er rigtig god til det og siger intet. Han får sin godnatflaske og så får han en lille historie og/eller en sang, og så putter han sig selv. Det er så nemt, de dage hvor han ikke vender om på maven og kravler rundt ;o).

Søvnen i løbet af dagen har ikke ændret sig, bortset fra at han næsten aldrig sover mere end 2 lure nu, og det er helt fint, han er i godt humør indtil kl. 19.30, hvor han bliver puttet. Han får en flaske ved 5-tiden, og så sover vi oftest til omkring kl. 7.30.

Vægt & mål: Må vi vente med. Sundhedsplejersken kommer på torsdag, så vi venter spændt på hvad hun siger :o).

Oliver i sin mormors barnevogn.
I dag har vi fejret Finns fødselsdag. Vi har grillet (mums!). Oliver sad i læ for vind og skygge for solen i sin mormors barnevogn. Godt pakket ind og underholdt med legetøj og publikum (os andre).

... Hold op, hans hår gror stærkt!


2 kommentarer:

  1. Ajjj sådan en hane havde jeg da jeg var lille, det havde jeg helt glemt :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hihi.. Det var min søster der fik den, da vi var små.. Før jeg blev født garanteret.. :o). Min mor har gemt en smule legetøj, det er lidt sjovt at finde frem til Oliver nu.. :o).

      Slet