fredag den 20. juli 2012

10 måneder...

Så blev Oliver 10 måneder og det er tid til en lille status :o).

10 måneders status:

Aktiviteter: Altså.. Han vil bare gerne stå og gå. Han øver uafbrudt at stå selv, og han er faktisk blevet rigtig god. Han kan stå meget længe nu, når han er ved at miste balancen sætter han sig på måsen med et ordentligt dunk eller læner sig frem med os eller det han nu lige er i nærheden af.
Han bliver ret hurtigt modig og skal nye ting samtidig. Især vil han gerne stå med en bold i hånden, og da det lykkes ham er han nu begyndt at prøve med en bold i hver hånd - det går nogenlunde!

Han er også begyndt at danse lidt imens han står selv. Ikke så vildt som hvis han har fat i noget, men der er gang i kroppen! Et par gange har han forsøgt sig med at hoppe, men det kan han altså ikke - skøre knægt.

De sidste par dage er han begyndt at forsøge sig med skridt. Han har indtil videre kun formået at flytte det ene ben, men når det andet så skal med så mister han balancen.. Såeh et halvt skridt? Hehe.
Han klatrer en del. Hvis man sidder på gulvet ved sofaen så klatrer han op af en og op i sofaen osv. Det ser meget abe-agtigt ud, sødt!

Han går derud af med sin gåvogn. Fra den ene ende af stuen til den anden, så vender vi vognen og så tager han en tur mere. Det kan vi godt få lang tid til at gå med. 

Og som tidligere skrevet, så er han jo begyndt at vinke. Han vinker rigtig meget, især til sin far - han vinker også en del uden opfordring, og når vi så skal vise det til nogen, så gider han ikke rigtigt, så typisk.. ;o). Han har også fanget, at vise "hvor stor han er", så løfter han armene højt og griner helt vildt.. :o). Men klappe gider han altså slet ikke.

Oliver med en af sine bolde.

Han leger stadig meget med sine bolde. Vi har købt en lidt større bold til ham og den er også bare sjov. Ellers er han rigtig glad for klodser og andet der kan stables og væltes. Grisen og nøglerne er ikke så sjove længere, det er helt mærkeligt. Han har fået en telefon, som kan sige lyde - og så ringer den en gang imellem af sig selv, den er også sjov indtil han finder ud af, at der ikke er nogen i den anden ende.


Støvsugeren er altså også et virkelig godt stykke legetøj. Den siger lyder, triller og blæser!!
Lyde: Jeg ved slet ikke hvor jeg skal starte. Hold op, hvor kan han bare vrøvle.. Han er begyndt at lave sådan en "B" lyd.. Altså den der øvelse man laver med læberne for at sige B.. Bare med noget mere lyd på.. Og så laver han "klonk" lyde med tungen oppe i ganen.. Ej, ok.. Det er ret svært at beskrive! Ronni har lært ham at sige "kkkkkrrrrrrrrrrrrr", det lyder så sjovt! Og ja, der er mange flere lyde, men de er sku ikke nemme at beskrive ;o).

Tænder: Som skrevet i et indlæg i går, så har han fået sin 7. tand.... OG sørme også sin 8. tand.. Den er kommet frem i dag. Så nu har han de 4 forreste tænder i både over- og undermund.. :o).

Mad: Han er blevet så dygtig til at tygge sin mad.. Og der er snart ikke det, som han ikke kan spise. Det kniber dog stadig med pasta, det er som om han bliver irriteret over det og så gider han ikke spise særlig meget. Han spiser nu almindelig rugbrød.. Det er først sket i går, hvor jeg prøvede at putte spegepølse på, og så skal jeg love for at det røg ned. Måske drengen bare ikke gider alt det der smørrepålæg.




Søvn: Han sover rigtig godt de fleste dage og nætter. Han falder fint i søvn om aftenen, det tager max 20 minutter, men de fleste dage kun 10 - Han går og kravler stadig rundt i sengen, snakker og griner og til sidst putter han sig.. :o).

Han vågner ikke så mange gange om natten lige for tiden, det er skønt - jeg føler mig som et helt andet menneske. Han får heller ikke mad i løbet af natten mere, så når vi er oppe så er det ikke så lang tid, det er bare en tår vand og så sutten, og så falder han for det meste hurtigt i søvn igen. Han vågner næsten altid ved 5-tiden og der kan det godt være lidt en kamp, han er tydeligt stadig meget træt, men kan ikke finde ro. Det lykkes dog til sidst og så sover vi til mellem kl. 6 og 7.

Han sover stadig 2 lure om dagen og ca. 2-2,5 time i alt.


Oliver her til aften lige før sengetid.
Vægt & mål: Jeg har stadig ikke fået ham målt og vejet, men jeg tror ikke der er sket meget. Han bruger str. 80 og 86 i tøj - der er intet str. 74 tilbage.

1 kommentar:

  1. Årh, hvor er han bare skøn og dygtig! Min Oliver vågner også kl. 5 og er urolig, og efter lidt hjælp kan han også sove videre til 6-7. Hvad er dermed Oliver'ere og kl. 5 ;)

    SvarSlet