lørdag den 21. april 2012

7 måneder..

Så er det allerede 7 måneder siden (i går), at Oliver blev født.. Det er helt vildt. Tiden flyver afsted og det kan være virkelig svært at følge med. Sådan har vi det nu. Det så noget anderledes ud i den første tid med kolik, hvor de første 3-4 måneder ikke kunne gå stærkt nok.

De fleste dage er nemme nu. Især efter at han er begyndt at tage sine lure på altanen (i stedet for at skulle køres rundt), det er helt fantastisk at have den frihed til at slappe af, gå i bad, spise - et eller andet. Det giver en hel del ro til Ronni og jeg. Vi har en virkelig sjov og glad dreng, dog med et ret stort temperament, og nu nyder vi bare at se ham udvikle sig - det går stærkt. Han er virkelig en vildbasse.

7 måneders status:

Aktiviteter: I rigtig lang tid gad Oliver ikke ligge på maven. Hold nu k... , hvor blev han sur! Han blev bedre og bedre til det og vi nåede helt op på 15 minutter uden brok. Vildt! For en måned siden begyndte han så at møve sig rundt og det er han ved at være ret god til. Han kommer ikke fremad, men drejer om sin egen akse og bakker også en del. Han kan dog få knæene op under sig nu, men så sker der heller ikke mere. Når han bliver rigtig arrig så ligger han og gynger på maven, med arme og ben strittende op af, det ser ret morsomt ud. Han er faktisk blevet rigtig glad for at ligge på maven, så glad at han nu ikke gider at ligge på ryggen - men så vender han sig da bare. Og det gør han konstant. Alle steder. Imorges kl. 5.30 lå han og møvede rundt i sin seng, tsk tsk.

Han sidder også rigtig fint, han kan ikke selv komme op at sidde og han glemmer også at støtte med hænderne i ny og næ, så den er der ikke helt endnu. Når han ligger på ryggen løfter han dog overkroppen (det ligner mavebøjninger), det er lidt et problem i barnevognen, hvor han tager fat i kanter, og hvad der ellers er, for at komme op.

Allerhelst vil han dog gerne stå op, han vil gerne gå og han elsker at hoppe. Selvfølgelig alt sammen med støtte.

Han elsker alt legetøj, der kan bides. Alt der bimler og bamler. Alt der lyser. Hvis det spiller musik, så er det virkelig godt. Radioen er altid tændt her, og han elsker det. Vi har fyldt et lille badekar med legebolde, det er især sjovt at vælte og så skovle boldene ud, så de er i hele stuen.


Lyde: Han hviner højt som i HØJT! Og så er han begyndt at sige "mamamamam", "mmm mam", "dadada" og "bababa". Idag har han råbt en del og jeg er lidt bange for, at det er en ny lyd.

Mad: Han får 3-4 faste måltider om dagen nu. Til morgenmad får han typisk havregrød med lidt frugt til at søde. Til frokost får han grød med ris-, hvede- og havremel og pære og æble + en skefuld sveskemos. Til aftensmad får han typisk grøntsagsmos med det kød vi nu får. Laks og kylling er vist det der hitter mest på den front. Hvis han får det 4. måltid, så er det lidt frugtmos om eftermiddagen.
Og så er der selvfølgelig mælk for resten.


Søvn: Han sover rimelig godt om natten. Typisk sover han fra kl. 20-7 uden mad. Han vågner dog op nogle gange og skal have sin sut (altid minimum én gang kl. 5.30).

Om dagen har han længe sovet 3 lure af 40 minutter (en sjælden gang imellem tog han dog en laaaang lur). Det har ændret sig, så nu sover han minimum en lang lur af minimum 1½ time om dagen. Han sover stadig 2-3 lure, dog mest 2 (alt efter hvor laaang, den lange lur er).

Vægt & Mål: Sundhedsplejerskens næste besøg er først ved 8 måneder, så vi har selv været igang med målebånd og vægt. Målet var lidt svært, men et sted mellem 71 og 72 cm blev det til. For 2 måneder siden var han 70 cm. Han vejer 9,8 kg og for 2 måneder siden vejede han 9,1 kg. Så der er lidt mere ro på udviklingen (når det kommer til størrelsen) nu... Heldigvis!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar